• Home  / 
 • USA
 •  /  Gyorstalpaló Washinton DC-ről

Gyorstalpaló Washinton DC-ről

Gyorstalpaló Washinton DC-ről! Avagy fáradtság a köbön! *Fotó is van!*

 1. DC NAGY, minden értelemben! Metrókártya nélkül eszedbe se jusson útra kelni!
 2. A citycar ingyenes és nagyon jó barátod lehet.
 3. Jól jegyezd meg az UNION STATION nevét! Ha eltévedsz innen mindig újrekezdheted! Legyen ez a biztos pont a város látogatásod alatt!
 4. Capitol a város legmagasabb épülete. A felhőkarcolókat ne itt keresd! Ellenben a Capitol kívül-belül gyönyörű. Csak kaját ne vigyél magaddal,mert úgy nem látogatható! 
 5. A Fehér Házba időpontot kell foglalni. De nyugi, Trump lakosztályába így sem engednek be. (Bár ki akarna odabemenni? ?)
 6. A Washington monument és a Lincoln memorial CSAK térképen van közel egymáshoz. Viszont mindkettőnél érdemes elidőzni. Különleges varázsuk van.
 7. Ha nyáron mész készülj fel a párára, és igyál sokat! WC van ingyenesen közterületeken, plázákban, a legtöbb nagyobb áruházban. Nyugodtan használd őket, mert még a tisztaságuk is egész jó. Főleg, ha a hazai helyzethez viszonyítjuk.
 8. Megszállni nem érdemes a peremkerületekben, ha csak nem akarsz iszonyú sok időt tölteni utazgatással. Airbnb egész kedvező jó áron lehet találni szobákat. Ha csak aludni jársz a szállásra, akkor ideális.
 9. Ne félj a fegyveresektől, itt ez a rend. Mégis csak ez a város ad otthont a mindenkori amerikai elnöknek. Ez nyilván magában foglalja, hogy még rengeteg más hivatalos szervnek is, akikre nagyon vigyázni kell.
 10. Lásd meg a turista látványosságok rejtett, és kevésbé rejtett csodáit is! És, ha kedved van hozzá, küld el nekem. Imádnám! 
  Plusz 1:
  Állítólag, ha 3 helikopter megy egymáshoz viszonylag közel, akkor sanszos, hogy az elnök is benne van valamelyikben. Nyilván azért három, hogy ne lehessen tudni, hogy melyikben! 

Szóval vegyétek be Washington DC-t. Jó kis hely, de nem egy New York City!

Legyetek jók, #AmerikaiLélek!

Ui: Valami tipp kimerültség ellen??

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3