• Home  / 
  • USA
  •  /  Már semmi sem a régi?!

Már semmi sem a régi?!

Nem. És talán ez nem is baj. Az USA sem olyan már nekem, mint régen volt. Sanszsosan azért, mert változtam. Négy év hosszú idő. Négy év alatt nagyon sok szempontból megváltozott az életem, és megváltoztam általa magam is.

Ezáltal a most megélt élmények is más ívet vettek. Sokkal csendesebben, magamnak valóan voltam most 3,5 fél hetet Kaliforniában és Nevadában.

A két kedvenc államomban. Azt hiszem Kaliforniát azt nem szükséges magyarázni hiszen ki ne rajongana Los Angeles-ért? (Fel ne merje tenni senki a kezét, ha van is ilyen.) Vagy éppen Nevada elképesztő kietlen tájaiért. Meg ugye ott van a Bűn városa – Las Vegas – ami kétségtelenül a világ egyik legjobb helye.

De akkor mi változott?

Kézzel foghatóan az, hogy Kalifornia drága lett. Nem kicsit, hanem nagyon. Tény, hogy évek óta hallani, hogy még az igen tehetősek is Arizónába meg Oregonba menekülnek az elkanászodott árak elől. Csak, hogy ezt más hallani, és baromira más megélni.

Szóval, ha Kaliforniába mész, akkor készülj fel rá, hogy drága. Tök mindegy mennyire akarsz spórolni. Ellenben az airbnb még mindig az egyik legtutibb megoldás szerintem, ha szeretsz és/vagy szükséged van konyhára az utazás alatt.

Ez alkalommal a legtöbb időt egy honfitársunk vendégházában töltöttünk, ami minden igényünket kiszolgálta. Remek helyen volt. Két főnek abszolút megfelelő. És nem utolsósorban csendes.

Szívből jövő ajánlás:

https://abnb.me/W5kS8P7F2Bb

Ha egy picit olcsóbb szállásra vágysz, akkor persze, ahogy távolodsz a parttól úgy csökkennek az árak. Megszálltunk arra is, de bár nem volt rossz. Különösebben jó sem.

Meg, ha már ott vagy, akkor szerintem érdemes minél inkább azon lenni, ha a legtöbbet kihozd a Santa Monica – Venice – Marina del Rey mesterhármasából. Fuss reggel a parton. Szörfözz. Ússz a nagyon hideg óceánba, és kicsit engedd, hogy átérezd azt a semmihez sem hasonlítható energiát, felszabadulást, ami annyira erőteljes.

Aztán, ha ezzel megvagy, akkor irány Joshua Tree és Palm Springs. Nem hiszem, hogy foglalkoztatni fog a miért, ha azt mondom, hogy ez a rész volt Elvis Presley egyik kedvenc nyaralóhelye is.

Elképesztően nyugodt és ugyanakkor kreatív a hely. Úgy tudsz pihenni, mert tényleg olyan, hogy úgy leszívja rólad a feszkót, hogy közben minden pórusodon át elkezd beáradni az inspiráció.

Joshua Tree Nemzeti Park abszolút kihagyhatatlan. Még, akkor is, ha éppen hőségrekord van a sivatagban, ami olykor 45fokot is eredményez. Persze nem feltétlenül a déli napsütésben, de sötétedés előtt pár órával még ilyenkor is élvezhető. Nehéz szavakba önteni azt az élményt, amikor teljesen egyedül futsz egy ilyen kietlen és mégis millió egy élőlény által lakott részen. Fenomenális.

Ahogy az éjszakai csillagles is. Csoda a köbön.

Persze, ha a civilizáció a te istened – ahogy olykor nekem is – akkor csak foglalj egy frankó kéglit a park közelében és a jakkuzziból kaphatsz teljesen hasonló élményeket. ;-))

Szállás opció:

https://abnb.me/guYGFKbG2Bb

Elveszni a BŰN városában

Las Vegas sokak számára mumus. Azt mondják, hogy nem szeretik. Pedig azt sem tudják, hogy mi van ott. Vegas egy elképesztően csodás játszótér felnőtteknek vagy éppen gyerekes családoknak. Egy hely, ahol tényleg mindenki jól érezheti magát. Merthogy annyi inger ér, ami gyakorlatilag képtelenné tesz arra, hogy bármit is aggódni tudj.

Azt aláírom, hogy pár napnál tovább fárasztó lenne.

Mondom ezt úgy, hogy a kaszinók világ cseppet sem az asztalom. Ha a konkrét játékról van szó. De sétálgatni a kaszinókban, nézni az embereket közben nagyon is szeretem.

Ha pedig mindez megvan, akkor irány Vegas környékének természeti csodáinak felfedezése. Merthogy van bőven. És nem csak a Grand Canyon. (Idén oda sajnos nem jutottunk el.)

Viszont elautóztunk a Valley of Fire State Parkba, ami maga a vörös sziklás mennyország. Számomra akkor a béke földje volt. A hely, ami izzik, de nem úgy, ahogy éppen akkor a 48fokos város, hanem egy sokkal élvezhetőbb, szellős hőfokon.

Naplemente előtt még volt egy bő félóránk sétálgatni a sziklák „árnyékában”.

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3