• Home  / 
  • USA
  •  /  Miami, a híresen-gazdagok paradicsoma!

Miami, a híresen-gazdagok paradicsoma!

By Baranyai Kata / 2019-02-01

Miami menő. Azt nehéz lenne megválaszolni, hogy a menőségét csupán a minden sarkon felbukkanó híresen-gazdagok adják, avagy tényleg van a helyben valami megmagyarázhatatlan varázslat.

De azt kétségtelen, hogy – bár nagyon szkeptikus voltam Miamival kapcsolatban – , két napos ott tartózkodás után én is elhittem: bebocsájtást nyertem az élet császárainak elit klubjába. 😉

És, hidd el, hogy ehhez nem kellett extrém drága bárokban lógatnom a lábam. Bőven elég hozzá a South Beachen sétálgatni. Valahogy a pára, a napsütés, az óceán, a homok, az Art Deco negyed szépséges házai hamar megadják a belépőt a menőnek érzem magam klubba.

 

Hidd el, nem lesz nehéz átadnod magad az élvezeteknek, ha egy kellemesen langyos, pálmafákkal ölelt medencében úszhatsz reggelente.

Tehát az egyik legfontosabb, amit megtehetsz magadért, hogy minél előbb átéld ezt a fantasztikus feelinget: lehetőleg a reptérről az első utat Miami Beachre vezessen. Nem kell megijedni, ha elsőre nem jön át az életérzés. Kell egy kis idő, amíg igazán belopózik a sejtjeidbe.

Tipp: South Beach-en a közvetlen partmenti hotelek méregdrágák, DE a lagúnához közelebb eső szállások már jó áron vannak. Remek airbnb-ket lehet kifogni, és még mindig simán gyalogos távolságra maradsz a parttól, a remek éttermektől és a latinos hangulatú éjszakai élettől.

Apropó latinók! Nem kell félni tőlük, de jobb ha felkészülsz rá, hogy Miami a bevándorlók városa, és ebből következik, hogy a spanyolt többen beszélik, mint az angolt. Sőt az amerikaik egy része szereti úgy emlegetni Floridát, amelyben az a jó, hogy közel van az USA-hoz. Igen ezt úgy kell érteni, ahogy olvasod.

A helyiek kedvesek és sokan élnek a turizmusból. Pont ezért meg akarnak érteni. Akkor is, ha esetleg nem beszélnek angolul vagy te nem beszélsz spanyolul.

Miami Beachen, ami nemcsak a dél, hanem a kevésbé népszerű északi részt is magában foglalja, ingyenes buszjárat közlekedik.

Tipp: Ha minden vágyad, hogy a parton szállj meg, akkor az északi rész árban jóval megfizethetőbb, de még mindig nagyon jó helyen van.

A Versace-villa

Az Art Deco negyed igazi zarándokhelye a Versace-villa, ahol egykoron Gianni Versace élt, alkotott és hírhedten nagyokat bulizott. Egyébként anno általa lett a híresen-gazdagok közkedvelt nyaralóhelye a South Beach. Valamikor a nyolcvanas évek végén szeretett bele a romhalmazba, ami ma a villa. A bökkenő az volt, hogy a rom műemlékvédelem alatt állt. DeGianni időt, pénzt és energiát nem kímélve – ügyvédek hadával – végül elérte, hogy felépüljön a villa, mely végül a végzetét jelentette. Évekkel később itt lőtte fejbe egy ámokfutó.

 

Little Havanna

Nyugi nem kell Kubáig menned – bár nem lenne messze – hogy igazán átéld a szivarfüsttel átitatott havannai éjszakát. Elég, ha megkeresed Miami belvárosában a kubai bevándorlók negyedét, a kicsi havannát.

Imádni való környék tele életvidám kubaiakkal.

Tipp: Vegyél szivart, de ne akarj alkudni, mert ezen vérig sértődnek. Viszont cserébe beleláthatsz a szivarkészítés rejtelmeibe.

Bevallom hihetetlenül imádtam a Little Havannát a maga kis egzotikumával, de az mély csalódást okozott, hogy a várakozással és a hallottakkal ellentétben NEM találtam finom kávét. DE aztán lehet, hogy csak én próbálkoztam rossz helyeken.

Ellenben a negyed központjában a Máximo Gómez Park, a Domino Parkban igazi, tetőtől talpig kubai úriemberekkel találkozhatsz, akik végtelen kifinomultsággal és stílusos öltözetben kártyáznak és dominóznak. És persze félszemmel figyelik, hogy őket fotózod-e, mert ha szimpatikusnak találnak, akkor járhat neked egy mini különszám.

Wynwood Walls

A város egészen új művésznegyede szintén megér egy sétát. Még abban az esetben is, ha amúgy nem tartod művészetnek a grafitit. Ez nem az, amit Magyarországon megszoktál.

Miami a drog fővárosása?

Legalábbis valaha elterjedt róla ez a nézet, ami azért azóta sokat javult. De az tény, hogy az éjszakai élet, a rengeteg aranyifjú jelenléte nem a drog visszaszorításának kedvez. Ugyanakkor az erőteljes rendőri jelenlét megnyugtató. Sötétedés után az Overtown és Liberty City nem ajánlott. Valamint ahogy azt a világon mindenhol érdemes betartani: sötét, sikátoros utcákat kerülni kell.

Tipp: Ha nem érzed magad biztonságban egy környéken, akkor hívj taxit vagy ubert.

Extra érdekesség:

Bár sokan megvesznek a South Beach nyújtott élvezetekért (part, nagyvárosi feeling, bárok, éttermek egyben), bevallom nekem valamivel jobban tetszett a Sunny Isles rész. Ez ugyan majd egy órás autóút innen, de egy egészen más világ. Ez már inkább alkalmas valódi kikapcsolódásra és pihenésre.

Tipp: a Sunny Isles – Amerikai Riviéra néven fut, de a toronyházak és a sok csillagos hotelek között megbújik egy-egy olcsóbb hotel is. Ezek ugyan nem olyan előkelőek, picit lepukkantnak hatnak a modern épületek mellett, de valójában remek szolgáltatást nyújtanak.

Személyes kedvenc: Ramada Plaza by Wyndham Marco Polo Beach Resort

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3