• Home  / 
  • USA
  •  /  United States Capitol

United States Capitol

Első és legfontosabb információ, hogy ha Washington DC-ben vagy legyen nálad esőkabát és esernyő is! Hidd el itt csak a kettővel együtt lehet esélyed!!

A világ ezen a felén nem esik, hanem SZAKAD az eső! Amúgy ez is pont olyan, mint a filmeken. Amiről mi azt hisszük, hogy esőgép na az, kérlek, valós eső!

Ha ez pipa, akkor már csak arra kell felkészülnöd, hogy még azok a látványosságok is, amikor parányi távra tűnnek egymástól…simán lehet, hogy MÉRFÖLDEKRE vannak egymástól. Pl. a térképen a Washington monument és a Lincoln memorial olyan laza 10 perces távnak tűnik. DE a valóságban majd egy óra tempós séta!

A megoldás: metrókártya. Nagyon jó a metró, és idővel ki is lehet rajta igazodni. De bárki, akit megkérdeztem szívesen segített.

A fotó a Capitol előtt készült, aminek egy része mindennap látogatható 16:30ig. Csak én nem mentem be, mert “hülye” magyar vagyok, (akinek nem inge nem vegye magára!), aki nem hajlandó kidobálni a nála lévő túlélőcsomagot (értsd: müzliszeletek, gyümölcs), hogy bemehessen szenátorok irodáit nézegetni. Mások szerint jó nagy … vagyok, de ígérem boltolok nektek képeket! ?

Azt viszont meg kell szokni DC-ben, hogy jó sok fegyveres őrrel fogsz találkozni lépten-nyomon. Hiába, a mindenkori amcsi elnök lakhelyét igen erőteljesen őrzik.

A nap pozitívuma, hogy simán tudtam emberek nélkül szelfizni a capitol előtt, mert alig voltak turisták! ?

A csoportba teszek ki még fotót és videót.

Legyetek jók, #AmerikaiLélek!

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3