• Home  / 
  • Könyvajánló
  •  /  Az előítéleteim miatt majdnem lemaradtam 2020 legjobb könyvélményéről!

Az előítéleteim miatt majdnem lemaradtam 2020 legjobb könyvélményéről!

Sokáig szemeztem a New York lányai címet viselő könyvvel. És ugyan nem vagyok rá büszke, de tény, hogy előítéletem kellett felülemelkednem, ahhoz hogy magával ragadhasson az 1940-es évek Manhattanje.

Hogy mi volt a bibi?

Hát (így nem kezdünk mondatot!), hogy nem tetszett a könyvborítója. Sajnálom, de számomra olyan ponyva jelleget kölcsönzött neki. Igen, ez így nem túl szép tőlem, de mégis megesett.

Viszont hála az égnek és a belső suttogó hangomnak, nekikezdtem a könyvnek. Ezt pedig nem, hogy nem bántam meg, de egyenesen imádtam. Magával ragadott és nem eresztett a 89 éves Vivien Morris visszaemlékezése.

Nem akarom leírni a történetet, nem akarom leleplezni, hogy milyen szabados világot tár fel az olvasó előtt. Nem akarom részletezni, hogy mit jelentett ez nekem 2020-ban a koronavírus idején, Angliában.

Olvass a naplementében amcsi sztorit.

Hiszen a könyvekben, a fehér lapokra vetett történetekben pont az a csodálatos, hogy bár a szöveg egy adott könyvet tekintve ugyanaz, de mindenkihez másként szólnak. Így aztán csak arra tudlak biztatni, kedves Amerika rajongó, hogy csapja a könyvre és add át magad egy felejthetetlen utazásnak. 🙂

Fülszöveg:

“Nem kell jó kislánynak lennünk ahhoz, hogy jó emberré váljunk.„Egy nő az élete során előbb-utóbb belefárad abba, hogy folyamatosan szégyellje magát… Ezután pedig végre igazán önmaga lehet.”Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek világszerte népszerű szerzője egy különleges memoárral lepte meg rajongóit, amely az 1940-es évek New Yorkjának színházi világába kalauzolja az olvasót. A kalandos életű főhősnő, az immár nyolcvankilenc éves Vivian örömmel és némi megbánással emlékezik vissza élvhajhász és öntörvényű fiatalságára, valamint azokra az eseményekre, amelyek későbbi életét alakították.A New York lányai a női szexualitás, a szabadosság, illetve az igazi szerelem természetét kutatja. Az írónő várva várt regényét az emberi vágyak és kapcsolatok bölcsességgel teli ábrázolása teszi páratlan szerelmi történetté.”

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3