• Home  / 
  • USA
  •  /  Miami a turisták paradicsoma, de Sarasota az amcsiké!

Miami a turisták paradicsoma, de Sarasota az amcsiké!

Ha Florida, akkor Miami. Csak, hogy Miami ugyan szórakoztató, imádni való és káprázatos, de korántsem foglalja magában, a Sunshine State-t (Napfényes államot), vagyis Floridát.

Persze tisztában vagyok vele, hogy Miami-t látni kell, mert azt ismerjük a filmekből, az instáról és a magazinokból. Viszont, ha már voltál ott, akkor tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy kidugod onnan az orrod. Mondjuk Sarasotába.

Hogy miért??

Például, mert látni fogsz igazi amerikai turistát is, nemcsak külföldit. Hiszen az amcsik leginkább úgy vannak Miami Beach-el, mint a pestiek a Budai várral: szép, szép, de a turistáknak lett kiépítve. Nos, de az sem elhanyagolható tény, hogy Miami-val ellentétben Sarasota árfekvése jóval barátságosabb.

Bevallom életemben először engem is úgy fújt oda a szél, hogy megsértődtem Miami méreg drága árain, és addig kutakodtam a neten, amíg nem találtam normális áru, de tengerparthoz közeli szállást. Ami meg utánna következett az teljességgel felül múlta a várokozásaimat.

– Magával ragadó part

– Hófehér (tényleg fehér) homok

– Filmbe illő naplemente

Kellhet ennél több egy pofás nyaraláshoz?

IGEN! Jó szállás, jó áron. A tengerpart az Siesta Key-nél a legszebb. Viszont értelemszerűen a szállás itt azért igencsak zsebbe nyúlós. Tehát, akkor a megoldás, hogy kb 25-30 perces kocsikázásra onnan szállsz meg. Kocsid meg úgyis lesz, mert Floridában anélkül nincs élet.

Tipp: Itt is működik az, ami sok amerikai nagyvárosban is. Nyugodtan hagyhatod utolsó pillanatra a szállás lefoglalását, mert van dögivel és így jóval olcsóbb. Választék bőven akad a nagyon egyszerűtől, az igazán luxi kategóriásig.

– Nekem bevált ezen a környéken a Hyatt, elképesztően jó a kondi és a jacuzzi.

– A Hilton Garden pedig cseppet sem lett a kedvencem, és akkor finoman fogalmaztam.

Azt azért meg kell jegyezni, hogy úgy általánosságban az egész állam, de különösen a part menti települések a tenger vagy legalábbis a vízpart szerelmeseinek lesz igazi élmény. Ha szereted a napfényt, a tengerpartot, a jó kajákat, akkor nagyon simogatni fogja a lelkedet ez a környék.

Nem szabad kihagyni:

A naplemente. Könnyű kitalálni, hogy mániákusan szeretem a naplementét. Így könnyen rám lehetne sütni, hogy elfogult vagyok vele. Pedig ez egyáltalán nincs így. Ez csupán annyit tesz, hogy van viszonyítási alap. Szóval nyugodtan higgyétek el nekem, hogy a sarasotai naplemente megér néhány óra kocsikázást Miamiból.

Extra tipp:

Ha szereted a delfineket, akkor erről a környékről nagyon jó áron indulnak delfin néző túrák. Ugye azt már mondani sem kell senkinek, hogy a mesterséges (bármennyire is szupernek írják le a betonteknőt) körülmények között tartott delfinek szenvednek. Nem kicsit, hanem nagyon. Tehát legyél olyan jó, és tedd meg, hogy ezt nem támogatod a pénzeddel. Még, akkor sem, ha ez a gyerekkori álmod.

És, ha kiélvezted a naplementét, akkor jobbnál jobb helyeken vacsorázhatsz. Többnyire kellemes élőzene kíséretében. Ízig-vérig amerikai nyaralók társaságában.

Maga a város is nagyon pofás. Remek kikötője van, ahol érdemes tenni egy nagyobb sétát, és a jachtokat látva elábrándozni arról, hogy milyen életük is lehet a jómódú amerikaiaknak.

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3