• Home  / 
  • USA
  •  /  Munkáscsaládból a Fehér Házba

Munkáscsaládból a Fehér Házba

Michelle Obama jelenség. És nem first lady-ként lett az! Igazából már Barack Obama megválasztása előtt érződött, hogy ez a nő más. Nem az a fajta, aki jól nevelten bele fog kényelmesedni az oldalborda szerepbe.

Azt viszont talán még az irigyei sem sejtették, hogy nem hogy hagyományos, kedvesen bájolgó elnök feleség nem lesz, de idővel szó szerint az egész világ a lábai előtt fog heverni.

Teszem hozzá joggal. Méghozzá azért, mert Michelle Robinson Obama nem felejtette el, hogy honnan jött. Egészen pontosan nem hagyta, hogy elhitessék vele: neki változnia kellene pusztán azért, mert bekerült a Fehér Házba.

Abba a házba, aminek egy jelentős része múzeumként üzemel. A nemrég megjelent önéletrajzi memoárjában pedig azt is bevallja, hogy 2006-ban maga is jegyet váltott, hogy körül nézhessen az impozáns épületben. Bizony, akkor még nem sejtette, hogy nem is olyan sokára ezen ódon falak fogják számára az „otthont” jelenteni.

Azt az otthont, aminek még az ablakait sem nyithatta ki engedély nélkül. Sőt, ha ki akart ülni a teraszra, mondjuk teázni, akkor az odaeső utca részt ki kellett üríteni.

Persze mindenki sejti, hogy nem könnyű az Amerikai Egyesült Államok elnök feleségének az élete, DE végre ebből a könyvből megtudhatjuk, hogy MENNYIRE nehéz valójában. Több elnök feleség is írt már memoárt, és bár Michelle könyvén is érződik, hogy azért gondosan fésült iromány ez! Mégis elképesztően lebilincselő olvasmány, mert szó szerint meg fogja a kezed, és megmutatja, hogy mi lenne veled, ha holnap reggel te ébrednél first lady-ként.

Feltehetően pont olyan elveszett lennél, mint ő volt 2008 januárjában. Hiszen Michelle és Barack Obama tényleg a semmiből küzdötték fel magukat a világ élvonalába. Hihetetlen életút, ami egyáltalán nemcsak habos könnyedségből áll.

Bár személy szerint én nem vártam, de a könyv betekintést enged a magánéletükbe is. Jó, azért szaftos szextörténeteket nem kell várni. De, ami fontos lehet a nyilvánosságnak az benne van.

Kendőzetlenül beszél a házasságuk megreccsenéséről. Párterápiáról. Hopp egy tabu már le is dőlt. A világ szerelmespárjának is voltak gondjaik. Nem szégyenli. Vagy ha igen, akkor ez nem akadályozza meg abban, hogy leírja. Mint, ahogy azt is, hogy milyen borzalmas is szembe nézni egy nőnek azzal, hogy talán soha nem lehet édesanya. Végig kísérhetjük a teherbeesésének küzdelmeit, aztán a kisgyermekes lét kilátástalanságát. Hopp még egy tabu porba hull.

Meg még egy pár száz másik. Izgalmas, politikától szinte (Donald Trump azért kap néhány velős megjegyzést!) mentes olvasmány egy olyan nőtől, aki megmutatta a világnak, hogy munkáscsaládból is bekerülhetsz a világ élvonalába. A legfőbb üzenete – ami gyakorlatilag Obama hivatalba lépése óta vesszőparipája volt – hogy higgy magadban.

Hidd el, hogy több vagy, mint amire képesnek tartanak. Nem számítanak a körülmények, a rosszakarók károgása, de még a saját kishitűséged sem. Egyszerűen csak tenned kell a dolgod hittel, alázattal és fáradhatatlan kitartással.

Tehát, ha inspirációra vágysz és nem mellesleg az is érdekel, hogy milyen védelmet élvez az Egyesült Államok mindenkori elnöke (legyél benne biztos, hogy túlszárnyalja a fantáziádat), akkor okvetlenül vedd meg a könyvet!

https://hvgkonyvek.hu/konyv/igy-lettem

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3