• Home  / 
 • USA
 •  /  Vegas, a neonfényű Bűnös Város!

Vegas, a neonfényű Bűnös Város!

Vegas az illúziók városa. Minden valószínűtlen, sokszor mű, klórszagú, neonfényű és mindezek ellenére elképesztően magával ragadó.

Nehéz megmagyarázni, hogy miért, de a többség – és egyáltalán nemcsakaz örült játékosok – visszavágyik Vegasba. És pont ezért újra és újra hömpölyög a tömeg a Strip-en.

Igen talán ez egyik legnagyobb vonzereje: minden egyes ott töltött percben érzed, hogy ÉLSZ. Hirtelen jelen leszel a saját életedben. Megszűnik minden, ami fáj, ami rossz, ami kellemetlen és csak te maradsz, meg a sivatagra épített kaszinóváros.

A város egyik legnagyobb érdekessége, hogy egyáltalán nem a véletlen szülötte (a sivatag közepén nehezen is lehetne az), hanem kifejezetten a felnőttek szórakoztatására jött létre1905-ben,majd hivatalosan 1921-ben lett bejegyezve. Nem sokkal később kiérdemelte a „Sin City” vagyis „Bűnös Város” címet, amit a mai napig nem sikerült levetkőznie.

Bár vélhetően nem is szeretne. Így aztán a legtöbben valami végtelen fertőként gondolnak a neonfényben úszó városra. Pedig ennél jóval árnyaltabb. Ahogy a helyiek mondják: „Ami nincs Vegasban, az nem is létezik.”

Vegasban mindennek lennie kell, és mindenből a legjobb. A legjobb előadóművészek, a legkiemelkedőbb színpadi produkciók, a legkülönfélébb hotelek, ételek, koktélok, ruhák és persze partik. Töméntelen mennyiségben.

Ezért aztán nem is csoda, hogy az átlag utazó négy vagy annál kevesebb napot tölt el a giccsesen negédes, de ugyanakkor minden sarkon a zsebedben turkáló pénzelnyelő álparadicsomban.Bizony ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Vegas ad, de semmi nincs ingyen. Mindennek borsos ára van,még ha sokszor álruhába is bujtatják. A kaszinókban, amelyek a gigászi hotelek előterében foglalnak helyet (bármelyikbe, bárki, bármikor betérhet) nincs belépő. Mi több általában a különböző játékokba való bekapcsolódás is filléres alapú (5-10 dollár), és még ital, néha rágcsálnivaló is jár hozzá. Méghozzá fiatal, dekoratív lányok felszolgálásában. Igen, ez is, pont mint a filmeken. Csak, hogy pont ez a trükk. Leülsz azt hiszed, hogy ura vagy a helyzetednek és egyszer csak rájössz, hogy a családi kirándulás következő három napos büdzséjét is eljátszottad. Jó esetben csak ennyit.

Távolról nehéz belegondolni, de hidd el sokkal könnyebben megeshet, mint hinnéd. Nagyon flash egyet kettőt játszani, ez tagadhatatlan. Viszont tényleg észnél kell lenni, mert ezek a kaszinók precízen megtervezetten arra vannak kitalálva, hogy elveszítsd a józan ítélőképességed. Csak gondolj bele: a termekben kellemesen hűvös van, de nincs egyetlen ablak sem, ami jelezhetné, hogy hopp elszállt az éjszaka. Mi több még a dohányzás is megengedett a belső terekben.

De, ha már Vegasban vagy, és túl tetted magad a kaszinók okozta csábításon, akkor érdemes az esti előadásokat sem szem elől téveszteni. Hiszen élőben meghallgathatod Celine Diont vagy Elton Johnt. Sőt ha merész vagy, akkor David Copperfield varázslatos showjára is jegyet válthatsz.

Persze, hogy Vegasban van magyar bolt is! 🙂

Tanácsok, amiket érdemes lehet számításba venni:
 • Az előadásokra a jegyek borsos áron mennek. Főleg elővételben. De, ha nem ragaszkodsz annyira bizonyos személyhez vagy showhoz, akkor tartsd észben, hogy a jegyek last minute-ben akciósan kaphatóak. De nem olyan magyar kivitelben, hanem tényleg, igazán jó áron beszerezhetőek.
 • Szállás: Első blikkre mindenki azt gondolja, hogy ha valami, akkor Vegasban a szállások horror áron mennek. De a valóságban ez egyáltalán nincs így. Persze, ha neked a Ceaser Palace kell, akkor igen. Viszont, ha megelégszel egy 3-4 csillagos hotellel, ami kevésbe neves, akkor egész olcsón megúszhatod.
  (
  Extra tipp: Foglald ezt is last minute-ben és meg fogsz lepődni milyen potom pénzért jutsz szobához. Személyes kedvenc hotel: Desert Rose Resort Las Vegas)
 • Étel, ital mi egymásNos, ha valami, akkor a kaja-pia-(nők) háromszög drága Vegasban. Mindenhol. Sajnos, ha jót akarsz enni, inni, akkor mélyebben bele kell nyúlni a zsebbe.
  (Extra tipp: Napközben egyetek a Whole Foodsban, ami kocsival pár perc a belvárosból. Este meg mehettek valami flancos étterembe.)
 • Hölgyeknek a Fashion Show Mall, – a világ legnagyobb bevásárlókomplexuma – KIHAGYHATATLAN!
 • KözlekedésVegasban a legtöbben már kocsival érkeznek. Így, ha ez adott, akkor csak arra vigyázz, hogy szeretnek örülten vezetni ezen a környéken. Ha viszont nincs autód, akkor az uber a legnagyobb nyerő. Jó fejek, segítőkészek a sofőrök és mindig pár percen belül érkezni fog érted valaki.
 • Ne hagyd ki a régi városrészt sem: Méltatlanul ugyan, de nagyon kiszorult a képből. Te semmiképpen se hagyd ki.

Összegezve: Vegas semmi más, mint egy hatalmas játszótér felnőtteknek.

Ha elakadtál az utad szervezésében vagy kérdésed lenne, akkor keress bátran!

About the author

Baranyai Kata

Az Amerikai Lélek nem klasszikus utazós blog. Viszont igazi AMERIKA mániás csaj írja, aki nem rest a világ egyéb dolgaiból szemezgetni. Így lesz más tartalalom is, főleg a she.hu oldalról, mert a magazin munkatársa vagyok. Ugyanakkor lesznek személyesebb hangvitelő, saját tapasztalatokon nyugvó írások, fotók, videók az Amerikai Egyesült Államokról. Gyere és kalandozz velem az élet útvesztőjében. No, és persze meditációról is lesz, mert hiszem, hogy a lelkünket is ápolni kell! :-) Várlak! #AmerikaiLélek <3